Startsidan  |  Båttillbehör  |  POWER-HANDLE

"Gör alla till vinschgorillor! Power-Handle är ett efterlängtat komplement till svaga armar" Båtnytt Apr/1990

 

 
Den flyttbara vinschtillsatsen som gör dig tre gånger starkare!

Varför är POWER-HANDLE oumbärlig ombord?

Utan POWER-HANDLE
Valet av vinschar har alltid varit en kompromiss mellan å ena sidan priset och andra sidan vinschens prestanda och kvalitet. Kappseglaren måste dessutom ta hänsyn till vinschen vikt eftersom ansamlingen av vinschar akterut påverkar båtens tyngdpunkt med följd att båtens fart minskar. Problemen uppträder oundvikligen när det börjar friska i.
Man orkar helt enkelt inte med att skota hem sista biten på genuan, att sträcka fallen som töjer sig eller att reva storseglet. Resultatet blir dåligt trim medförande lägre båtfart och slut på nöjet för familjeseglaren. Dessutom vet alla seglare som någon gång "tappat ett fall" eller behövt utföra en akut reparation uppe i masten vilket tungt jobb det är att vinscha upp någon i båtsmansstol.

Med POWER-HANDLE
Lösningen på problemen är POWER-HANDLE
- den flyttbara vinschtillsatsen som passar i vinschens standarduttag.
Föreställ Dig - speciellt i tilltagande vindar - att Du blir närapå tre gånger starkare än Du verkligen är, när Du:

Just det! Det nästintill omöjliga har blivit möjligt. Med POWER-HANDLE blir Du rena "vinschgorillan" !
Och vilka besparingar Du gör! Istället för att ha köpt nya dyra vinschar har Du en POWER-HANDLE som vid behov - dvs. när det börjar blåsa - gör Dina gamla vinschar högpresterande utan att den sammanlagda vinschvikten för den skull ökar!

Ny teknik!
POWER-HANDLE - ett resultat av flera års utvecklingsarbete - är en revolutionerande nyskapelse uppbyggd kring en högeffektiv planetväxel, som ger många fördelar jämfört med konventionell vinschteknik.
Till och med låsanordningen - två fjäderbelastade kulor - vittnar om ett nytänkande som medför enklare hantering. POWER-HANDLE's mothållsarm - med de två hjulen kring linan - motverkar, som en extra finess, att linan vandrar uppåt på vinschtrumman och därmed minskar risken för trassel!

Bästa materialen!
För att göra POWER-HANDLE till en högkvalitativ produkt har vi satsat på de
bästa och starkaste materialen.
Till exempel:
Planetväxelns komponenter och drivaxeln tillverkas i maskinbearbetad aluminiumbrons, axlarna i kalldraget syrafast rostfritt stål och ytterhöljet i precisionsgjuten ytbehandlad aluminium

Specifikationer
Planetväxeln i POWER-HANDLE ger en utväxling på 3:1 åt båda hållen.
POWER-HANDLE väger bara 1,3 kg.
Längden på handtaget är endast 18,5 cm vilket innebär att POWER-HANDLE blir mycket hanterlig, lätt att vinscha med och passar fint när utrymmet är begränsat.
POWER-HANDLE levereras komplett enligt bilden ovan.
En skruvmejsel är allt som behövs för att serva POWER-HANDLE.
POWER-HANDLE passar flertalet vinschar med standarduttag.
På självskotande vinschar är det många gånger möjligt att med den fria handen hålla tag i mothållsarmen, som då inte behöver placeras över linan.

 

Du behöver inte mer muskler,
Du behöver POWER-HANDLE!
 
Pris- och beställningsinformation

Tillbaka till Båttillbehör